Tecrübe ve Uzmanlık

Eğitimle iç içe yılların deneyimli yazılımcıları, oyunlaştırma, simülasyon, eğitim teknolojileri konusunda uzman öğretim üyeleri, yeni nesil eğitim sistemlerinde uzman psikolojik danışmanlık rehberlik uzmanları, tasarımcılar, içerik yönetimi ve sosyal medyada uzman gençlerle bir araya getirmiş bir oluşumdur.

Member Bio image

R. Osman Circi

İ.T.Ü. İşletme Mühendisliği’nden 1986 da mezun olmuştur. 1982 de bir bilgisayar hizmet firmasında çalışma hayatına başlamıştır. LODER-Lojistik Derneği ve TBD-Türkiye Bilişim Derneği üyesidir. 1996 da, İDE Bilişim Destek Hizmetleri Ltd.Şti.’ni (www.idebd.com.tr) kurmuştur. Firma, ilaç, otomotiv, lojistik, banka-sigorta, boru üretim vb. farklı sektörlerde belli başlı firmalara yazılım, bilgi sistemleri uzmanı desteği, bilgi sistemleri yeniden yapılandırma, süreç yönetimi, yönetim danışmanlığı, eğitim hizmetleri sağlamaktadır. Yazılım projelerinin yönetiminde çevik yazılım yöntemleri ( scrum ) kullanmaktadır. Günümüzde hem iş hayatında hem akademik kurumlarda önemini artıran oyunlaştırma ( gamification ) çözümleri, dijital pazarlama, eğitim teknolojileri, büyük veri ( big data ) konularına odaklanmıştır. www.beklegeliyorum.com ‘dan önce, eğitimde simülasyon ve oyunlaştırma projesi olarak "bir deneysel öğrenme platformu" olan www.simulane.com'u uygulamaya koymuştur.

Member Bio image

Şeyma Yamalı

Aksaray Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunu. Üniversite yıllarında çeşitli organizasyon işlerinde yer aldı. Mezuniyetin ardından özel bir okulda Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda kişisel gelişim, sosyal medya ve oyunlaştırma alanlarında çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda kişilik testleri hazırlıyor. Şu an bir özel eğitim merkezinden Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olarak çalışmakta ve halen psikolojik testler hazırlamaktadır.

Member Bio image

Ömrüm Tolga Çolak

1995 Şubat doğumlu. Üniversiteden bilgisayar programcılığından mezun. Teknoloji ve otomobillerle ilgilenmeyi sever. Fırsat buldukça bu alanlarda kendini geliştirmeye çalışır; arta kalan zamanlarda da yeni projeler peşinde koşar. Günümüzde online girişimcilik olarak da adlandırılan internet girişimine merakı var. Her fırsatta yeni projelerle uğraşıp yeni insanlar ve deneyimler kazanmaktan keyif alır. Şu anda aktif olarak basılı bir yayında çalışmakla beraber, ek olarak bir online teknoloji platformuna ve www.beklegeliyorum.com a içerik üretir, video prodüksiyonu yapar, sosyal medya desteği sağlar.

Member Bio image

Okan Tuna

Prof. Dr. Okan Tuna lisans eğitimini Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün “Uluslararası İşletmecilik” Ana Bilim Dalından yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Pazarlama” Anabilim Dalından doktora derecesi aldı. Doktora sonrası, İngiltere’de bulunan University of Plymouth’da “lojistik yönetimi” üzerine araştırmalarda bulundu, 2004 yılında “Pazarlama” Anabilim Dalında Doçent derecesi aldı, 2009 yılında profesör oldu.

Prof. Dr. Tuna, 2000’li yıllardan bu yana Kolb’un Deneyimsel Öğrenme ilkesi çerçevesinde eğitimde öğrenciyi merkeze alan sistemler üzerinde çalıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yükseköğretim düzeyinde uygulanan “aktif eğitim” projesi içerisinde yer aldı, eğitim programlarının hazırlanmasından bilimsel konferansların düzenlenmesine kadar çeşitli faaliyetlerde bulundu.

Lojistik ve tedarik zinciri konusunda oyun temelli uygulamaların gerçekleştirildiği ilk “Lojistik Laboratuvarını” 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde, 2012 yılında da Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bünyesinde hayata geçirdi. İn-Vivo uygulamalar olarak kabul edilen ve gerçek hayatı kontrollü laboratuvar ortamına taşıyan Lojistik Laboratuvarı uygulamalarını ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Güney Kore gibi ülkelerde hem öğrencilere hem de akademisyenlere tanıttı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Laboratuvarı fikrinin geliştirilmesine ve uygulamaya geçirilmesi çalışmalarında yer aldı.

Sanatta eğitimin kullanımı üzerine de çalışan Prof. Dr. Tuna, pazarlama eğitiminde sanatın kullanımı üzerine içinde sanatçıların bulunduğu bir proje ekibi ile çalıştaylar düzenlendi. 2012 yılında, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan “Yaparak Öğren” felsefesi çerçevesinde eğitim amaçlı simülasyonların geliştirilmesi projesinde liderlik yaptı, “Akran Eğitimi” sistemini ders programı içerisine aldı.

Lojistik üzerine ulusal ve uluslararası akademik çalışmaları bulunan Prof.Dr. Okan Tuna; Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, www.cntracking.com projesini geliştiren CNTR Bilişim A.Ş.’nin de kurucu ortağıdır.

Close