Türkiye’nin ilk merak müzesi ‘Sauca Collection' sergisi İstanbul’da açıldı

Cumartesi, Haziran 4, 2016 (0) Yorum

Türkiye’nin ilk merak müzesi ‘Sauca Collection' sergisi Nişantaşı’ndaki galerisinde sanatseverlerle buluştu. Sergi, Merve Ürkmez Sızanlı’nın mozaik kültürlerin doğasındaki içsel bütünlüğü ve insanın doğa ile arasındaki bağı ‘Sauca Collection’ çatısı altında topladığı koleksiyonlarını içeriyor.

Türkiye’nin ilk merak müzesi ‘Sauca Collection' sergisi sanatseverlerle buluştu. 17 Mayıs 2016’da açılan sergi Stéphane Delaprée ve Made Wianta gibi Uzakdoğu’nun önde gelen ressam ve zanaatkârlarının eserlerinden oluşuyor. Bali, Legong Dansı, Fısıldayan Ada Timor ve Modern Ruh adı altında derlenen eserler uzak kültürleri yakınlaştırıyor.

Merve Ürkmez Sızanlı tarafından özenle hazırlanan koleksiyon, mozaik kültürlerin doğasındaki içsel bütünlüğü ve insanın doğa ile arasındaki bağı ‘Sauca Collection’ çatısı altında değerlendiriyor. ‘Görünmeyene bakmak’ fikriyle yola çıkan bu koleksiyon, seçkisiyle izleyicileri eser, obje ve tablolardaki doğu coğrafyasındaki serüvene davet ediyor.

Objelerin barındırdığı kültürlerin yaşanmışlıkları ve görünmeyen hikâyelerin büyüsüne kapılan Merve Ürkmez Sızanlı, bu diyaloğu Sanskrit dilinde masumiyet anlamına gelen Sauca’yla bütünleştirerek ‘Merak Müzesi’ teması altında sunuyor.

Türkiye’de olmayan çok özel ve farklı kültürleri barındıran koleksiyonları içeren sergi, meraklılarını bekliyor.

Merak Müzesi: Sauca Collection
Sauca Collection Galerisi Ahmet Fetgari Sokak No 26/1 Teşvikiye

Yorumlar 0

Yorum Bırak

Diğer Haber Yazıları

Türk Gençliği Gelecekten Kaygılı

Salı, Haziran 6, 2017 6 Yorum

Y kuşağı olarak isimlendirilen kesim, yani yaşları 18-37 arası olanlar nüfusun % 25-35 ini oluşturuyor. 2025 yılında ise, çalışanların % 70 ini oluşturacağı tahmin ediliyor. Deloitte şirketinin bu yıl 6.sını gerçekleştirdiği “ Y kuşağı araştırmasına” göre, dünyadaki çatışmalar, çekişmeli seçimler , ekonomik belirsizlikler Y kuşağı çalışanlarının güveninin sarsılmasına sebep oldu.

Dünyayı Değiştir

Çarşamba, Nisan 26, 2017 1 Yorum

Size söylenenleri yaparak dünyayı değiştiremezsiniz.

Doğayla başbaşa

Pazartesi, Nisan 3, 2017 1 Yorum

Doğada ne güzellikler saklı

3 Boyutlu Baskı

Çarşamba, Mart 22, 2017 1 Yorum

3 D Printer adı verilen yazıcılar, bilgisayar ortamında AutoCAD, SolidWorks, Google Sketchup, Rhino 3D gibi program yazılımlarını kullanarak oluşturulan tasarımların fiziksel olarak üretilmesini sağlar.

YGS : Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı yaklaşıyor : 12.Mart.2017

Pazar, Şubat 5, 2017 0 Yorum

Yükseköğretime adım atmak için ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, 12 Mart 2017 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise, 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak.

Türkiye’nin ilk merak müzesi ‘Sauca Collection' sergisi İstanbul’da açıldı

Cumartesi, Haziran 4, 2016 357 Yorum

Türkiye’nin ilk merak müzesi ‘Sauca Collection' sergisi Nişantaşı’ndaki galerisinde sanatseverlerle buluştu. Sergi, Merve Ürkmez Sızanlı’nın mozaik kültürlerin doğasındaki içsel bütünlüğü ve insanın doğa ile arasındaki bağı ‘Sauca Collection’ çatısı altında topladığı koleksiyonlarını içeriyor.